Mix Slim Dieta na 4 týdny - 150 jídel
Mix Slim Keto dieta na 4 týdny s dietními jídly. Nízkosacharidový dietní balíček pro keto dietu, proteinovou dietu i dukanovu dietu.
Vejce smažená na slanině, míchaná vejce s houbami, vejce natvrdo nebo naměkko, omeleta nebo pošírované vejce? Všechny možnosti jsou chutné, ale ne všechny jsou stejně snadno stravitelné. Jak konzumovat vejce, když máte citlivý trávicí trakt? Ze které z uvedených možností dostane vaše tělo nejvíce živin a proč musíte být při konzumaci vajec umírnění?
Syrové vejce se skládá z více než 70 % vody, to je hodnota charakteristická pro většinu živých organismů včetně člověka. Celkem 12 % vajec tvoří bílkoviny, ale nejsou jenom tak ledajaké. Jsou zdravé a zároveň snadno zpracovatelné buňkami lidského těla. Vaječný bílek obsahuje všechny exogenní aminokyseliny, tedy ty, které si tělo nedokáže samo vyrobit a jsou nezbytné pro jeho nerušené fungování. A co je důležité, aminokyseliny jsou přítomny ve vaječném bílku v optimálním poměru. Z tohoto důvodu vejce slouží již dlouhá léta jako měřítko pro změření obsahu aminokyselin v potravinách.
Tuky tvoří 10 % složení vajec. Právě kvůli nim kolem tohoto potravinářského výrobku panoval po celá léta obrovský zmatek. Samozřejmě mluvíme o informacích, že konzumace vajec přispívá ke zvýšení hladiny cholesterolu. Navzdory četným pozorováním vědci stále nedospěli ke shodě a téma cholesterolu v potravě, a to v lidské krvi vždy vyvolává pochybnosti. Faktem je, že vaječný žloutek je zdrojem mastných kyselin, stejně jako vitamínů rozpustných v tucích, tj. Vitamínů A, D, E a K.
Vaječné žloutky obsahují cholesterol, takže je důležitá umírněnost v jejich spotřebě. Na světě neexistuje žádný produkt, který by měl dominovat našemu jídelníčku. Pestrá strava dává nejlepší šanci na dobrou výživu a optimální zdraví. Vzhledem k tomu, že vědci stále zkoumají vazby mezi cholesterolem v potravě a zvýšením koncentrace „zlého“ LDL cholesterolu v krvi, je moudré držet se logického principu umírněnosti. Zatím se předpokládá, že existuje určitá skupina lidí, jejichž genetická predispozice má větší vliv na tento vztah (cholesterol v potravě a cholesterol v krvi) než u jiných. V zájmu zdraví svého srdce, cév a celého oběhového systému stojí za to omezit živočišné tuky ve prospěch kvalitních, za studena lisovaných rostlinných olejů, ořechů, semen, semen, zrn a s mírou konzumovaných vajec.
Díky obsahu vitamínů (kromě zmíněných A, D, E a K najdeme ve vejcích také vitamíny skupiny B), minerálů (s důrazem na zinek, vápník, fosfor, železo a jód), antioxidantů, aminokyselin a polynenasycených mastných kyselin by vejce měla být součástí jídelníčku dítěte. Mezi mastnými kyselinami obsaženými ve vaječných žloutcích si zaslouží zvláštní pozornost především dvě: kyselina arachidonová (patří do skupiny omega-6 mastných kyselin), kyselina dokosahexaenová (DHA) - hraje klíčovou roli ve vývoji centrálního nervového systému kojenců a určuje růst (patří do skupiny omega-3 mastných kyselin).
Mimořádně cenný vaječný bílek je také jedním z nejsilnějších potravinových alergenů. Alergie na vaječný bílek je jednou z nejčastěji diagnostikovaných potravinových alergií u dětí. S věkem obvykle zmizí, ale stává se, že doprovází člověka po celý život. Znamená to, že nemůžete vejce jíst vůbec? Tento zákaz nemusí být úplně striktní. Alergenní potenciál vajec závisí hlavně na stupni tepelného zpracování. Nízké koncentrace vajec, například v pečivu nebo vaječných těstovinách, mohou být dobře tolerovány i u alergiků. Nedoporučuje se však jíst syrové vejce, například ve formě majonézy. Alergie na vaječný bílek může mít, stejně jako každá jiná alergie, různé stupně závažnosti. Je nutné pečlivě sledovat reakce těla a pečlivě dávkovat produkty, v jejichž složení jsou vejce.
Na takovou otázku lze odpovědět jasně a stručně „v tom, co vám nejvíc chutná.“ Ano, pokud nemáte zdravotní problémy, zejména v oblasti trávicí soustavy a srdce, můžete. Vejce smažená na slanině, míchaná vejce s houbami, vejce natvrdo, měkké vařené, omeleta nebo možná pošírované vejce? Všechny návrhy znějí lahodně, ale ne všechny jsou stejně snadno stravitelné. To je důležité nejen pro děti, ale i pro dospělé, kteří mají choulostivý žaludek, problémy s játry nebo dráždivé střevo.
Nejjednodušší na trávení je vejce vařené naměkko nebo pošírované vejce, tj. vařené bez skořápky. V obou případech dostaneme vejce s řezaným proteinem a polotekutým žloutkem. Tělo se v této podobě nejrychleji vyrovná s jeho trávením a z takového vajíčka si vezme nejvíce živin. Vařením natvrdo vařeného vejce ztrácíme dvakrát – tělo musí vynaložit větší úsilí na jeho trávení a z takového vejce si bere menší nutriční hodnotu. Čím tvrdší je žloutek, tím cennější složky ztrácí.
Vejce smažené na tuku je ještě větší výzvou pro trávicí trakt. Stává se, že lidé s velmi jemným trávicím traktem, a zejména senioři, se musí vzdát míchaných vajec, zejména na slanině a omelet. Nezapomeňte, že ve vaječném žloutku je tuk, smažení na další části tuku činí vejce nejen obtížnějším na strávení, ale také vysoce kalorickým. Smažením vajec s mastnou klobásou nebo slaninou ještě zdvojnásobíte množství tuků a bílkovin. Takové duety jsou vážnou metabolickou výzvou. Ne každý trávicí systém je vydrží bez úhony.
Mix Slim Keto dieta na 4 týdny s dietními jídly. Nízkosacharidový dietní balíček pro keto dietu, proteinovou dietu i dukanovu dietu.
Proteinový koktejl na hubnutí je neochucený, k němu si prosím vyberte ZDARMA příchutě. Intenzitu chuti a sladkost volíte sami přidáním nebo ubráním…