Mix Slim Dieta na 4 týdny - 150 jídel
Mix Slim Keto dieta na 4 týdny s dietními jídly. Nízkosacharidový dietní balíček pro keto dietu, proteinovou dietu i dukanovu dietu.
Řadí se doslova k pokladům. Lidé kefír, tento mléčný nápoj, znají už od pradávna. Vrtá vám hlavou, jestli sáhnout po jogurtu, podmáslí nebo kefíru? Vyberte si posledně jmenovaný, je to ta nejlepší volba. Kefír je skvělý lék na posílení imunity, zmírnění zažívacích potíží nebo snížení cholesterolu. Jak kefír vlastně vzniká a v čem vám ještě může prospět?
Kefír je fermentovaný nápoj získaný z okyseleného mléka pomocí kefírových zrn obsahujících mikroorganismy schopné mléčného a alkoholového kvašení. To je známo po staletí. Jedná se o jeden z nejstarších produktů ve skupině fermentovaných mléčných nápojů a je to ten s nejvyššími nutričními vlastnostmi. Předpokládá se, že starověcí kavkazští pastýři byli první, kdo si kefír vychutnával. Kefír má bílou barvu, mírně krémovou a jednotnou konzistenci. Jeho chuť je mírně kyselá, má mírně kvasnicový zápach. Jde o mírně perlivý nápoj. Jde o potravinu, která je jedním z nejlepších probiotik. Ostatně i jeho název naznačuje, že byste se po jeho konzumaci měli cítit skvěle. Vychází totiž z tureckého slova „keif,“ což v překladu opravdu znamená, abyste se cítili dobře.
Kefír samozřejmě není stejný jako podmáslí, i když se s ním tak někdy zachází. Jedná se o dva zcela odlišné produkty, ale patří do stejné skupiny fermentovaných mléčných nápojů, které mají podobné vlastnosti a často se používají zaměnitelně v kuchyni. Podmáslí vznikalo při výrobě másla jako vedlejší produkt. Lidé, jejichž babičky vyráběly sýr a máslo z mléka získaného od krav, si tento nápoj jistě pamatují. Byly v něm husté a viditelné plovoucí částice másla. V současné době se podmáslí vyrábí z odstředěného mléka, které je okyselováno. Přidávají se kmeny bakterií mléčného kvašení, nejčastěji Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Leuconostoc cremoris a Lactococcus diacetilactis. Podmáslí má vzácnější konzistenci než kefír nebo přírodní jogurt, ale je silnější než mléko. Jeho chuť je obvykle popisována jako krémově-ořechová. Ve srovnání s kefírem má méně kalorií a obsahuje méně vitamínů B.
Kefír poskytuje mnoho vitamínů a minerálů. Je zdrojem vápníku, hořčíku, fosforu, draslíku, vitaminu D a vitamínů B (včetně vitaminu B12). Je také vynikajícím zdrojem bílkovin. Obsahuje mnohem více „dobrých“ probiotických bakterií než přírodní jogurt. Může obsahovat až 60 různých mikroorganismů s příznivým účinkem na fungování těla.
Kefír:
má silné antibakteriální vlastnosti,
posiluje imunitu,
se doporučuje pro virové infekce,
poskytuje zdravé, silné kosti a snižuje riziko osteoporózy,
pomáhá snižovat krevní tlak,
snižuje hladinu cholesterolu,
pozitivně ovlivňuje stav střevní mikroflóry,
podporuje trávení,
pomáhá při zácpě a plynatosti,
čistí tělo toxinů,
usnadňuje vstřebávání živin z jiných produktů,
zlepšuje vzhled pokožky,
omezuje touhu po občerstvení,
Pomáhá při problémech s usínáním.
Kefír je nápoj, který chutná skvěle bez přísad. Může to být cenná svačina mezi jídly. Dokonale uhasí žízeň a osvěží, a proto se doporučuje konzumovat ho i v horkých dnech.
Kefír sám o sobě však nechutná všem, ale existují způsoby, jak ho ochutit i pro ty, kterým příliš nelahodí. Může být kombinován s mnoha přísadami. Úspěšně nahradí jogurt nebo mléko v müsli. Mícháním s vaším oblíbeným ovocem vám poskytne lahodný a mimořádně výživný koktejl. Kefír může příjemně ochladit, můžete ho také použít na maso na marinádu. Oblíbenou kombinací, doslova kulinářskou lahůdkou je kefír podávaný s mladými bramborami posypanými čerstvým koprem. S kefírem můžete připravit palačinky, palačinky, suché a sladké muffiny nebo zmrzlinu. Možností je mnoho.
Kefír je produkt, který stojí za to konzumovat alespoň několikrát týdně. Pravidelné pití kefíru poskytuje lepší imunitu a dokonalou funkci střev. Kefír potlačuje chuť k jídlu, a proto se doporučuje lidem, kteří dodržují různé diety na hubnutí. V těchto případech může být považován za výživné občerstvení, které si s sebou vezmete do práce nebo na cestu. Kefír může být také náhradou jídla. Někteří doporučují pít kefír večer. Má to být poslední jídlo. Předpokládá se, že pití kefíru půl hodiny před spaním usnadní práci trávicího systému a příznivě ovlivní spánek.
Biotin a kyselina listová v kefíru podporují imunitu a zajišťují ochranu buněk. Polysacharid kefíran zase má silně antibakteriální účinky a pomáhá proti infekcím. Rovněž snižuje hladinu cholesterolu a upravuje krevní tlak. Velké množství vápníku znamená, že pomáhá proti osteoporóze. Díky obsahu bioaktivních látek se vápník obsažený v kefíru také snadno vstřebává v trávicím traktu. Vitamín K2, který v tomto fermentovaném pití rovněž najdete, podporuje budování kostní hmoty. Celkově kefír působí protizánětlivě, pomáhá tedy proti alergiím a autoimunitním chorobám.
Výhodou kefíru je, že ho obvykle zvládnout strávit i lidé, kteří trpí laktózovou intolerancí. Obecně tento nápoj obsahuje méně laktózy. Navíc v něm najdete hodně probiotik a enzymů a s jejich pomocí lze bez problémů laktózu strávit. Také lze kefír připravit z různých druhů mléka, nikoliv pouze kravského, ale také třeba kozího nebo ovčího, případně i rostlinných alternativ jako je mléko rýžové či kokosové.
Mix Slim Keto dieta na 4 týdny s dietními jídly. Nízkosacharidový dietní balíček pro keto dietu, proteinovou dietu i dukanovu dietu.
Proteinový koktejl na hubnutí je neochucený, k němu si prosím vyberte ZDARMA příchutě. Intenzitu chuti a sladkost volíte sami přidáním nebo ubráním…